La CUP de Sallent demana valentia a Saldoni per desobeir l’Audiència Nacional

L’assemblea de la CUP de Sallent reclama a l’alcalde del municipi, David Saldoni, que no faciliti la informació que sol·licita l’Audiència Nacional sobre la moció de suport a la declaració de ruptura. Per això, demanen al govern municipal que desobeeixi el requeriment de la justícia espanyola, en consonància amb el contingut de la resolució de ruptura aprovada pel Parlament.

La regidora de la CUP, Èlia Torrescasana, reclama a l’alcalde que convoqui un Ple Extraordinari per decidir quin és el procediment a seguir amb el requeriment de l’Audiència Nacional. Torrescasana ressalta que “la reclamació de la justícia espanyola ve donada per una decisió de tot el Plenari; per tant, per qualitat democràtica, demanem que sigui el Ple qui decideixi els passos a fer”.

La CUP lamenta la determinació de l’Ajuntament de Sallent de fer arribar “al més aviat possible” la informació sol·licitada. Consideren que és una falta de valentia de l’alcalde, que demostra “la llunyania entre les seves declaracions d’intencions i la realitat dels seus fets”.

Torrescasana recorda que els ajuntaments de les poblacions on governa la CUP – com Berga, Viladamat i Celrà - no han facilitat informació a l’Audiència Nacional. Així, la regidora demana que CDC de Sallent segueixi l’exemple dels regidors i regidores convergents de Celrà i Viladamat que han donat suport a la desobediència institucional.

La CUP assegura que la decisió de l’equip de govern va en contra de la pròpia moció de suport a la declaració de ruptura, “on quedava explícitament reflectida la desobediència als tribunals espanyols”. La formació independentista recorda que “estem construint la República Catalana i mentrestant l’alcalde de Sallent claudica davant l’estat espanyol”.

La CUP recorda que els municipis on governa han decidit desobeir i no fer arribar la informació reclamada