L’Ajuntament de SALLENT demana la llibertat immediata de l’Andreu Curto i es solidaritza amb els alcaldes, regidors i activistes kurds empresonats per Turquia.

L’Ajuntament de Sallent va aprovar ahir per unanimitat la moció que va presentar la CUP que denuncia l’actuació judicial i policial de la República de Turquia contra els càrrecs electes i el moviment civil kurd. Alhora fa una crida a les instàncies i institucions estatals i europees perquè qüestionin i supervisin les esmentades actuacions de la República de Turquia i vetllin pel respecte als drets civils, polítics i humans de la minoria kurda a Turquia.

Cal recordar que la Justícia turca va iniciar un seguit de detencions i empresonaments massius de càrrecs polítics del partit, alcaldes i càrrecs electes, així com activistes civils del moviment kurd, després de les eleccions del març del 2009. Fins a dia d’avui, en què les operacions policials se succeeixen a diari, fins a 5.000 persones han estat detingudes, 2.000 de les quals segueixen encara a presó. Es calcula que un de cada dos activistes kurds està empresonat o ha passat per la presó en aquests tres anys, i hi ha un terç dels alcaldes kurds empresonats. En aquest context, les ONG CIEMEN i Sodepau han creat el Grup català de Treball del Kurdistan , el qual ha engegat una campanya de solidaritat amb alcaldes, regidors, càrrecs polítics i activistes kurds i de denúncia de l’actuació repressiva de l’Estat turc, amb l’objectiu de contribuir al restabliment de les llibertats polítiques i jurídiques a la regió kurds de Turquia, és a dir, al Kurdistan del Nord.

El ple de l’Ajuntament també va aprovar amb els vots a favor d’ICV, ERC i el PSC amb l’abstenció de CIU, la moció que va presentar la CUP demanant la llibertat immediata de l’Andreu Curto, i que la presó provisional no s’utilitzi per a castigar, atemorir ni reprimir, i que només s’apliqui segons els preceptes legalment establerts i quan sigui totalment indispensable: risc de fuga, perill per a la seguretat ciutadana, etc. Per últim, la moció també demana a les autoritats policials de les administracions autonòmiques i estatal que aturin la repressió contra aquells sectors socials que lluiten per una societat més justa.