Sallent incompleix el 66% dels indicadors de transparència

L’ajuntament de Sallent suspèn en transparència. Segons el segell Infoparticipa de la UAB, Sallent només compleix el 34% dels indicadors analitzats. 

Amb un Ajuntament que no prioritza la transparència, “avancem cap un poble més desinformat i, per tant, desmobilitzat”, afirma la regidora anticapitalista Èlia Torrescasana.

L’ajuntament de Sallent suspèn en transparència

Amb l’entrada en vigor el 2014 de la Llei de Transparència la informació que ofereix l’Ajuntament no ha millorat, segons el segell Infoparticipa del Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB. Al contrari, ha passat d’un compliment del 41,5% el 2015 a un 34,5% el 2016. La nova llei obliga els ens locals a garantir la transparència de la informació pública, per mitjà d’un sistema integral d’informació i coneixement en format electrònic. I els responsables polítics i tècnics de les administracions tenen l'obligació de proporcionar aquesta informació, completa i sanejada.

La CUP de Sallent lamenta que l’Equip de Govern i en concret la regidora de Transparència, Jordina Moltó, desatengui un dels seus objectius prioritaris i transversals que es van marcar per aquest mandat. Amb un Ajuntament que no prioritza la transparència, “avancem cap un poble més desinformat i, per tant, desmobilitzat”, afirma la regidora anticapitalista Èlia Torrescasana.

Per això, la CUP de Sallent requereix a l’Equip de Govern que compleixi amb la màxima celeritat la Llei de Transparència i engegui tots els mecanismes necessaris per informar amb la màxima qualitat, rigorositat i transparència els ciutadans de Sallent. La informació és un dret fonamental per a la participació ciutadana i el bon funcionament de la democràcia. “Només amb una ciutadania informada serem capaços d’organitzar-nos, debatre i participar en els assumptes públics”, afirma Torrescasana.

El compliment dels indicadors de transparència garantiria accedir a informació bàsica per a poder avaluar com gestionen els representants polítics els recursos col·lectius, intervenir en el debat públic i decidir amb criteris ben fonamentats, amb una informació alimentada per fonts transparents i de qualitat.

La CUP també recrimina a l’Ajuntament de Sallent que amb la contractació d’un tècnic de comunicació hagin baixat els nivells de transparència. El grup municipal considera que “la comunicació institucional hauria d’estar al servei de tots els ciutadans i no ser una eina de propaganda política de l’Equip de Govern”.

 

 

Podeu consultar les dades a http://mapainfoparticipa.com/index/mapa/

Què és el segell InfoParticipa? http://mapainfoparticipa.com/index/home/7

El grau de transparència de l'Ajuntament de Sallent ha caigut 7 punts percentuals en un any.

La CUP denuncia que menys informació és més desmobilització