Notícies de Sallent

Trobem indignant que a tres mesos de la data límit per aturar l’abocament al runam del Cogulló l’empresa encara no hagi fet pública cap solució per al tractament dels residus de la planta de Sallent-Vilafruns. Volem recordar que la data del 30 de juny va ser marcada per la pròpia empresa fa més de dos anys (i ve d’una denúncia del 2008).

L’ajuntament de Sallent suspèn en transparència

Amb l’entrada en vigor el 2014 de la Llei de Transparència la informació que ofereix l’Ajuntament no ha millorat, segons el segell Infoparticipa del Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB. Al contrari, ha passat d’un compliment del 41,5% el 2015 a un 34,5% el 2016. La nova llei obliga els ens locals a garantir la transparència de la informació pública, per mitjà d’un sistema integral d’informació i coneixement en format electrònic.

La regidora de la CUP, Èlia Torrescasana, reclama a l’alcalde que convoqui un Ple Extraordinari per decidir quin és el procediment a seguir amb el requeriment de l’Audiència Nacional. Torrescasana ressalta que “la reclamació de la justícia espanyola ve donada per una decisió de tot el Plenari; per tant, per qualitat democràtica, demanem que sigui el Ple qui decideixi els passos a fer”.

TAULES ELECTORALS CIU ERC CUP PSC ICV PP BLANCS NULS EMESOS Nou, Angel Guimera, Palau 1-1 149 135 30 22 28 1 9 2 376 Nou, Unió, Muralla ...
Limitació de mandats i sous // Referèndums// Assemblearisme
Democràcia directa // Sense crèdits // Municipalisme
Lluites socials // Sense duplicitats // Independència
Èlia Torrescasana encapçala la llista electoral, acompanyada d’un equip preparat per recuperar el poder per al poble. La llista, que combina renovació i experiència, es proposa transformar l’ajuntament en l’eina més útil per als ciutadans. La CUP basarà la seva política en tres àmbits centrals: habitatge, recuperació econòmica i democràcia directa.
Amb el lema 'Recuperem la Vila', la Candidatura d'Unitat Popular de Sallent ha convocat per a aquest dissabte a les 19.30h a la Sala Vilà i Valentí una Assemblea Oberta per a presentar la candidatura a les eleccions municipals del mes de maig. En l'acte es donaran a conèixer els primers llocs de la llista electoral, un equip de persones preparades per afrontar el govern de l'Ajuntament de Sallent. També s'aprovaran el codi ètic i els eixos de treball que se seguiran en campanya i que seran les bases del programa electoral.
Fa un any i mig que l'equip de govern (CiU+PSC) no convoca el Consell de Medi Ambient i Sostenibilitat, eina de participació ciutadana de caràcter informatiu i consultiu que segons els seus estatuts hauria de reunir-se trimestralment, tot i la insistència de la CUP.

Pàgines